Energinet.dk

Energinet.dk har, som systemansvarlig virksomhed, ansvaret for at forsyne Danmark med el og gas. I dette ansvar er indbygget en pligt til at sørge for, at der udføres forskning og udvikling som kommer samfundet til gode og styrker udviklingen af de danske energisystemer. Energinet.dk udbyder derfor en række støtteprogrammer og samarbejder desuden med andre danske forskningsprogrammer og forskningsinstitutioner i ind – og udland.

ForskEL

ForskEL er et PSO-finansieret forskningsprogram, som har til formål at støtte udvikling og indpasning af miljøvenlige elproduktionsteknologier til nettilslutning og der gennemføres hvert år udbud af den økonomiske ramme for programmet. Denne ramme fastsættes af klima- og energiministeren, som ligeledes godkender indsatsområderne for de årlige udbud efter indstilling fra Energinet.dk.

Læs mere om ForskEL-programmet i boksen til højre og bliv klogere på ansøgningsprocessen samt dette års udbud. Her er det også muligt at få indsigt i tidligere års udmøntning ForskEL-programmet.

 
 

Energinet.dk's støtteprogrammer

 

Sidst opdateret: 04-08-2015